27 Aralık 2019

"Gereğini yapacağız"

Aydın'ın Nazilli ilçesinde bulunan kentin tek geri dönüşüm fabrikası durumundaki RETEK Selüloz Geri Kazanım End. San ve Ticaret A.Ş, günde yaklaşık 13 TIR hurda kağıdı geri dönüşüme kazandırıyor. Fabrika bu işlevi ile yılda 5 yüz bin ağacı kesilmekten kurtarıyor. Doğa dostu fabrika ayrıca ürettiği yaş pasta altlığı ile de Irak, Suriye, Katar, Kenya, Dubai, İngiltere ve Almanya başta olmak üzere 42 ülkeye ihracat yapıyor.

"DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR"

Doğa dostu işlevi ve ihracattaki girişimleri ile dikkat çeken fabrikayı AK Parti Aydın Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş ziyaret etti. Ziyarette konuşan sanayici işadamı Polat Güven, 2023'e kadar 20 milyon dolarlık yatırım yapmak istediklerini fabrikanın istihdam ile fiziki yapısını büyütmek için 100 dekar araziye ve devlet desteğine ihtiyaçları olduklarını ifade etti. Hükümet tarafından ihracata yönelik hibe ve kredi desteklerine dikkat çeken AK Partili Savaş ise bölgedeki istihdamın artmasına yönelik işletmeye her tülü desteği vermeye hazır olduklarını ekledi.

"GEREĞİNİ YAPACAĞIZ"

İhracat yatırımlarını arttıran işadamlarının her zaman yanında olduklarını kaydeden Savaş, sözlerinin devamında "Üreten ve istihdam sağlayan işadamlarımızın başımızın üzerinde yeri var" diyerek, fabrikanın ihtiyaç duyduğu gerekli arazinin bulunması konusunda yetkililerle görüşeceğini vurguladı. Fabrikanın önemine değinen AK Partili vekil, "Yılda 5 yüz bin ağacı kesilmekten kurtarması çok ayrı bir olay. Aydın ekonomisine ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Bu tür fabrikaların sayılarını artırmamız gerekiyor." dedi.

Öte yandan AK Parti olarak ihracatın artması noktasında çalışmalarının devam ettiğini aktaran Savaş, 2002 yılındaki 36 milyar dolarlık ihracat rakamının 180 milyar dolara yükseldiğine dikkat çekti.